Charcuterie

IMG_4788-1-1.jpg

Bij binnenkomst vindt u direct aan uw linkerhand ons ruime assortiment Charcuterie. Voor de liefhebbers van de betere Charcuterie importeren wij zelf onze Spaanse Hammen, Serano- & Ibericoham, Chorizo, Salchichon, Lomo de Cerdo en Sobrasada.

 

Uiteraard beslaat het assortiment meer landen dan enkel Spanje.         Zo hebben ook de Britse vleeswaren van het wereldberoemde
Duke of Berkshire hun weg naar de Belgische grens gevonden. De parmaham uit Italië en de boerenham uit ons mooie België maken ons ham assortiment compleet.

 

Voor de echte Bourgondiërs hebben wij enkele overheerlijke producten van het Iberico varken in ons assortiment opgenomen.  De uitgestrekte velden waar de varkens grazen zijn rijk aan eikelbomen. Van november tot maart eten de varkens enkel de rijpe eikels.

De smaak van Iberico

 

" De smaak van varkensvlees wordt voornamelijk bepaald door het vetgehalte, en meer specifiek het aandeel intramusculair vet tussen de spiervezels. "*  De genetische bepaling en het dieet van het Iberico varken zorgt voor een unieke hoeveelheid intramusculair vet. Dit smelt op de tong en maakt het vlees tot een ware delicatesse. 

*Bron: "http://www.varkensloket.be/Portals/63/Smaak_varkensvlees"